Idag var det meningen att vi skulle till läkaren och kolla upp Novas fot, och för att bli av med gipset. Åh vad hon hade sett fram emot denna dag. Halv ett skulle hon bli hämtat i skolan. Jag hade meddelat berörda lärare och fått lyckönskningar om att det skulle ha läkt bra och att hon skulle slippa gips och kryckor.


Vad händer? Jo Vårdcentralen ringer mig vid halv tio idag och meddelar att dom kommit på att Nova har ju plastgips och sådant får/kan dom inte ta bort här på vc, så ni måste åka in till Mora idag i stället. Okej, ja det får vi fixa, säger jag. Sköterskan skulle bara ringa upp till Mora och fixa tid åt oss och återkomma, vilket hon gjorde, med ett besked om att ortopeden i Mora vill att det ska gå minst från den 19:e till den 19:e innan gipset kan tas bort!!!!! Så du menar att jag ska försöka nå min dotter i skolan och säga att det inte blir något idag utan någon gång nästa vecka?? Ja, jo det blev så nu då svarar sköterskan!!!

Allt detta kom dom på 3 timmar innan vi skulle dit, dom har ju bara haft 4 veckor på sig, suck!!

Ja okej inga jätte problem kanske, men för en elva-åring som hoppat på kryckor i fyra veckor och inte kunnat deltaga på allt i skolan, behövt akta sig för regn, plastat in halva benet i stora kassar och suttit på en plaststol vid duschning och har ont i sina händer av kryckorna, blev besvikelsen stor!! Luften rann ur henne och tårarna kom. Nu hämtar pappa henne för hon ville bara hem!!

Alldeles nyss ringde dom från Mora och meddelade att vi får komma nu på måndag, tack för det, att det blev så snabbt i alla fall!!
För mig känns det ändå som om det blev mer riktigt att hamna hos en ortoped på en gång för bedömning av hennes skada men att det ska vara så svårt att få till det riktigt på en gång!!

Nu ska jag snart ta emot min fina fina dotter som är på väg hem.


Tjingeling!! :-*